De Ziekte van Parkinson is een veel voorkomende, progressieve en degeneratieve neurologische aandoening. Hoewel de ziekte van Parkinson zich meestal pas boven de leeftijd van 65 jaar manifesteert ontwikkelt 15% van de mensen deze aandoening al voor het vijftigste levensjaar.
Door het groeiende aandeel van ouderen, in onze huidige samenleving, zullen steeds meer mensen te maken krijgen met de ziekte van Parkinson.

Bij de ziekte van Parkinson is er een soort afbraakproces (degeneratie) in een bepaald gebied in de hersenen: de 'zwarte kernen' (substantia nigra).
Deze hersenkernen zijn van vitaal belang voor het soepel verlopen van bewegingen. Door verdwijnen van zenuwcellen in de hersenen wordt er niet voldoende dopamine gemaakt. Dopamine is een stof die nodig is om zenuwimpulsen van een zenuwcel naar de spieren door te geven.

De meest bekende symptomen zijn traagheid, stijfheid en beven.
Naarmate de ziekte van Parkinson zich verder ontwikkelt, neemt het invaliderende effect van de ziekte toe en hiermee worden dagelijkse activiteiten zoals onder andere aan- en uitkleden en baden steeds moeilijker.

Veel van de symptomen en klachten die samenhangen met de ziekte van Parkinson, hebben betrekking op de motoriek, de spier- en bewegingscontrole.
ParkinsonNet
0314-625333
Mail ons
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

7.30 - 20.30 uur
7.30 - 19.00 uur
7.30 - 18.00 uur
7.30 - 19.30 uur
7.30 - 17.30 uur
Gesloten
Gesloten
© Fysio Zelhem