Een geriatrisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Het gaat hierbij om kwetsbare oudere patiënten met meerdere aandoeningen tegelijkertijd, vaak een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problematiek. Meestal  gaat het hierbij om mensen met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek. Niet alleen ouderen, maar ook patiënten die bijvoorbeeld door dementie, een beroerte, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom, kunnen terecht bij een geriatrisch fysiotherapeut.

Juist bij ouderen is in bewegen zijn en blijven heel belangrijk om gezond te blijven en achteruitgang als gevolg van een ziekte of het ouder worden tegen te gaan. Uit steeds meer onderzoeken komen positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse complexe ziektebeelden naar voren. De geriatrisch fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De fysiotherapeutische behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
Geriatrische fysiotherapie
0314-625333
Mail ons
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

7.30 - 20.30 uur
7.30 - 19.00 uur
7.30 - 18.00 uur
7.30 - 19.30 uur
7.30 - 17.30 uur
Gesloten
Gesloten
© Fysio Zelhem