Dry needling is een behandeling die zich kenmerkt door het inbrengen van fijne naalden door de huid heen op specifieke plaatsen, myofasciale triggerpoints of spierverhardingen genoemd in onderliggend spierweefsel met als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere sensaties.

Dry needling is een effectieve methode voor behandelingen van spierpijnen en spiergerelateerde klachten waarbij lokale verkrampingen (“spierknopen”) en/of uitstralende sensaties optreden.
Het inbrengen van de naald voelt u nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant, dit wordt een twitch genoemd.

Naast het aanprikken van de triggerpoints worden er oefeningen meegegeven en instructie hoe de punten zelf te behandelen
Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of Dry needling verantwoord is. Zeker als uw energie niet optimaal is, kiest hij voor een zachtere techniek en ondersteuning van uw energie.

Want het is niet de bedoeling dat u (tijdelijk) een pijnpunt kwijt bent, maar dat uw energie in het putje verdwenen is.
Dry Needling
0314-625333
Mail ons
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

7.30 - 20.30 uur
7.30 - 19.00 uur
7.30 - 18.00 uur
7.30 - 19.30 uur
7.30 - 17.30 uur
Gesloten
Gesloten
© Fysio Zelhem