De longfysiotherapeut richt zich op patiënten met aan de luchtwegen gerelateerde klachten of aandoeningen, bijvoorbeeld astma en chronisch obstructieve longziekten (COPD).

Patiënten worden begeleid en getraind met als doel de mate van benauwdheid te verminderen, het uithoudingsvermogen te verbeteren, de kwaliteit van leven en de levensduur positief te beïnvloeden.

Om een goede begeleiding te kunnen waarborgen hebben longfysiotherapeuten de beschikking over middelen zoals een saturatiemeter. Met deze meter kan het zuurstof verzadigingspercentage van het lichaam gemeten worden, waardoor verbetering en trainingseffecten beter verwezenlijkt kunnen worden.

Aan de hand van een uitgebreid onderzoek (lichamelijk onderzoek, inspanningsonderzoek en de hulpvraag) zal een behandelplan opgesteld worden. De therapie kan bestaan uit individuele behandelingen en behandelingen in groepsverband.

In de individuele behandelingen zullen indien nodig sputum(slijm)evacuatie, ademhalings- en ontspanningstechnieken aan de orde komen. In groepsverband of individueel (2-4 patiënten) kan het uithoudingsvermogen en spierkracht/spieruithoudingsvermogen getraind worden.
Longfysiotherapie
0314-625333
Mail ons
Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

7.30 - 20.30 uur
7.30 - 19.00 uur
7.30 - 18.00 uur
7.30 - 19.30 uur
7.30 - 17.30 uur
Gesloten
Gesloten
© Fysio Zelhem